Deutsch English Nederlands Versandkosten Niederlande, Belgien und Deutschland bis 25 Kilo: € 6,75 - Andere Länder, hier klicken!

Stoofpotje met gerookte ossenstaart&bier

Stoofpotje met gerookte ossenstaart en bier

Ingrediënten: 

  • 1 Ossenstaart
  • Beef Explosion Beef rub
  • 1 a 2 Fles(sen) bier naar keuze
  • 8/10 Sjalotten
  • 2/3 Tenen knoflook
  • 2 Bosui
  • 10 Trostomaten
  • 1 Bak kastanje champignons 
  • 1 Blikje tomatenpuree
  • 50ml Tomaten ketchup 
  • 50g Roomboter

Benodigdheden:

  • BBQ met deksel
  • Dutch Oven
  • 2 Hickory Chunks

Stap 1: Snij de ossenstaart tussen de wervels door en rub ze met de Beef Expoosion

Stap 2: Go Go Go, Fire Up The Q! Stook je BBQ op naar 110c (indirect), enLeg de Hickory Chunks op de hete kolen, de ossenstaart op het rooster en rook deze 2-2,5 uur. 

Stap 3: Pel de sjalotten en snijd ze in kwarten

Pel de tenen knoflook en snijd ze in plakjes

Snij de bosui in grove stukken

Prik alle tomaatjes lek met een puntig mesje

Maak je champignons schoon en snijd ze in kwarten 

Stap 4: Plaats je Dutch Oven op de BBQ. Smelt de roomboter in de Dutch Oven, fruit de uien en de knoflook. Voeg de tomatenpuree en ketchup toe en roer dit kort door elkaar. Nu kunnen de gesneden groentes erbij, roer het nogmaals door.  

Stap 5: Leg de gerookte ossenstaart er bovenop en giet het bier erbij zodat het vlees net onder staat. Sluit het deksel en laat dit rustig (100C graden) voor 4 uur pruttelen.

Stap 6: Na een uurtje of 4 valt het vlees bijna van het been. Toch werkt het het makkelijkst om ze even uit de pan te halen. Het vlees van het been te halen en vervolgens weer terug in de pan te doen. Roer het rustig door en breng op smaak met peper, zout en eventueel honing/bbq saus om het gerecht iets zoeter te maken.

Stap 7: Serveer met brood, pasta of aardappelpuree.

Enjoy! 

Wir benutzen Cookies nur für interne Zwecke um den Webshop zu verbessern. Ist das in Ordnung? Ja Nein Für weitere Informationen beachten Sie bitte unsere Datenschutzerklärung. »