Deutsch English Nederlands Versandkosten Niederlande, Belgien und Deutschland bis 25 Kilo: € 6,75 - Andere Länder, hier klicken!

Porchetta van Buikspek

Porchetta van Buikspek

Ingrediënten 

  • 3 Buikspek lappen per Porchetta van ongeveer 1.5cm dik
  • Lemon pepper
  • Zongedroogde tomaat
  • Tijm
  • Basilicum
  • Rozemarijn
  • Salie (of andere Italiaanse kruiden)

Benodigdheden :

  • Prikkers
  • Slagerstouw

Bereidingswijze :

Stap 1: Leg de speklappen in de lengte een voor een over elkaar heen en daar tussen een beetje lemon pepper en de verse kruiden met wat stukjes zongedroogde tomaat.

Stap 2: Prik het gehaal met 4-5 prikkers vast zodat alles mooi op zijn plek blijft.

Stap 3: Voeg aan de bovenkant nog wat lemon pepper, wat verse kruiden en wat zongedroogde tomaat toe.

Stap 4: Klap nu het geheel over (Let op : de breedte) dubbel en bind het gehaal met 4-5 touwtjes vast.

Stap 5: Go Go Go, Fire up the Q! Maak je BBQ klaar voor indirecte garing (140c). Leg je porchetta op de BBQ en voer wat rookhout toe. Na ongeveer twee uur op 140 graden te zijn gegaard zal je Porchetta klaar zijn.

Tip: Als je Porchetta op de BBQ ligt en je vind het leuk om het gerecht geheel Italiaans te serveren, maak dan ondertussen een lekkere bruschetta met tomaat en olijfolie.

Enjoy!

Wir benutzen Cookies nur für interne Zwecke um den Webshop zu verbessern. Ist das in Ordnung? Ja Nein Für weitere Informationen beachten Sie bitte unsere Datenschutzerklärung. »