Nederlands Deutsch English Versandkosten Niederlande, Belgien und Deutschland bis 25 Kilo: € 6,75 - Andere Länder, hier klicken!

Oliebollen uit de Dutch Oven

Benodigdheden:

  • Dutch Oven
  • 200gr rozijnen
  • 100gr krenten
  • 50gr boter
  • 50ml melk
  • 80gr bakkersgist (eventueel te vervangen door droge gist, deel dan door 3)
  • 1kg patentbloem
  • 15gr zout
  • 30gr suiker
  • 2 eieren
  • 0,75 liter koolzuurhoudend bronwater
  • geraspte schil van 1 citroen
  • 5gr kaneel
  • 150gr zure appel (bv. goudreinet of Granny Smith), in kleine blokjes
  • 4 liter zonnebloemolie

Stap 1: Laat de rozijnen en krenten 15 minuten weken in lauw water, laat ze uitlekken en dep ze droog op een theedoek.

Stap 2: Smelt de boter in een steelpannetje op laag vuur. Verhit in een ander pannetje de melk tot lauw en los daar de gist in op.

Stap 3: Meng de bloem met het zout en suiker in een grote kom en roer daar de eieren doorheen met een garde. Daarna roer je beetje bij beetje bronwater erdoor.

Stap 4: Meng dit tot de klontjes zijn verdwenen, en voeg daarna de melk met gist, gesmolten boter, citroenrasp en kaneel toe (Eventueel appel).

Stap 5: Meng dit goed door elkaar en roer op het laatst de krenten en rozijnen erdoor.

Stap 6: Dek de kom af meteen licht vochtige theedoek en laat het 60 minuten rijzen op een warme plaats.

Stap 7: Laat de zonnebloemolie op tempratuur komen in de Dutch Oven.

Stap 8: Sla het beslag nog goed door. Gebruik een ijsknijper of twee eetlepels om mooie bollen te maken.

Stap 9: Bak ze ongeveer 3 minuten aan beide kant

ENJOY!

Wir benutzen Cookies nur für interne Zwecke um den Webshop zu verbessern. Ist das in Ordnung? Ja Nein Für weitere Informationen beachten Sie bitte unsere Datenschutzerklärung. »