Deutsch English Nederlands Versandkosten Niederlande, Belgien und Deutschland bis 25 Kilo: € 6,75 - Andere Länder, hier klicken!

Langzaam Gerookte Zalm

Melanie van Koerten - Vuur&Rook

Langzaam gerookte zalm op toast

Voor 8 personen 

  • 1 Noorse wilde zalmzijde met huid van ca. 1200 g
  • 5 el Szeged Fish Rub
  • 16 sneetjes casino witbrood
  • 1 citroen
  • 1 bosje bieslook
  • 100 g Parmezaanse kaas schilfers
  • 80 g pijnboompitten
  • Guru White BBQ Sauce

Nodig:

  • Cedar plank Xtra-large
  • kernthermometer (Thermapen)
  • rvs kookring ø 10 cm
  • 8 Vuur&Rook GunShape Scewers 21 cm

 

Laat de Cedar plank Xtra-large ongeveer 1 uur in een bak met water weken.

Bereid je barbecue voor om direct te garen en verhit tot een temperatuur van 140 °C. Haal intussen de plank uit het water. Controleer de zalmzijde op eventuele graten. Spoel de zalm onder de kraan af en dep droog.

 

Leg de zalmzijde op de plank en bestrooi met de Szeged Fish rub. Leg de plank op het rooster van je barbecue. Sluit de barbecue en laat de zalmzijde ongeveer 30 minuten garen tot deze een kerntemperatuur van 53 °C heeft bereikt.

Steek intussen met de kookring uit elke snee brood een cirkel. Snijd de citroen in plakjes en knip de bieslook in stukjes. Knip met een snoeischaar een stukje van de punt van de GunShape Scewers.

Haal de plank met de zalm van je barbecue en laat op een vuurvaste ondergrond ongeveer 10 minuten rusten. Borstel intussen het rooster schoon en gril de broodcirkels aan beide kanten goudbruin.

Haal de toast uit de barbecue en laat iets afkoelen. Pluk de zalm.

Verdeel de zalm met de Parmezaanse kaas, de pijnboompitten, de bieslook en Guru White BBQ Sauce naar smaak over de helft van de toast. Leg er een tweede toast bovenop en steek er een GunShape Scewers doorheen. Serveer met de plakjes citroen op een mooie houten plank.

Enjoy!

Wir benutzen Cookies nur für interne Zwecke um den Webshop zu verbessern. Ist das in Ordnung? Ja Nein Für weitere Informationen beachten Sie bitte unsere Datenschutzerklärung. »