Deutsch English Nederlands Versandkosten Niederlande, Belgien und Deutschland bis 25 Kilo: € 6,75 - Andere Länder, hier klicken!

Koud Gerookte Zalm

Koud gerookte zalm:

Ingrediënten:

  • 500/750g zalmfilet met huid (Vuur en Rook)
  • 1 cup grof zeezout
  • 1 cup licht bruine basterd suiker
  • 1 el bieslook
  • 2 tl knoflook poeder
  • 2 tl mosterd poeder
  • 2 tl uien poeder
  • 1 tl vers gemalen witte peper
  • 1 tl citroensuiker

Benodigdheden:

  • BBQ met deksel
  • Cold Smoke Generator
  • Rookmeel (beuken)
  • Vacuüm machine
  • Vacuümzak
  • Bak of schaal (waar de zalm in past)
  • Keukenrol papier

(24 uur voordat je gaat roken)

Stap 1: Dep de zalm droog met keukenrol, en controleer de zalm op eventuele graten.

Stap 2: Meng alle droge ingredienten door elkaar en rub de zalm hier mee in.

Stap 3: Plaats de zalm in de koelkast (zonder folie) en laat deze 12 tot 24 uur staan.

Stap 4: Spoel na de 12 tot 24 uur de zalm af en dep hem droog, en zet deze terug in de koelkast totdat je hem gaat roken.

Stap 5: Vul de cold smoke generator met het beukenmeel en steek deze aan. Plaats hem in je BBQ en zet de lichtschuiven open.

Stap 6: Laat de zalm 6 tot 8 uur roken.

Stap 7: Haal de zalm na 6 tot 8 uur uit je BBQ, vacumeer deze en laat hem minimaal 24 uur rusten in de koelkast.

ENJOY!

 

Wir benutzen Cookies nur für interne Zwecke um den Webshop zu verbessern. Ist das in Ordnung? Ja Nein Für weitere Informationen beachten Sie bitte unsere Datenschutzerklärung. »