Deutsch English Nederlands Versandkosten Niederlande, Belgien und Deutschland bis 25 Kilo: € 6,75 - Andere Länder, hier klicken!

Flat Iron (Sukade)

Flat Iron (Sukade)

Ingrediënten

  • 1 sukade (gesplitst)
  • Grof zout (bv. Maldon)
  • 1 cup basilicum blaadjes
  • 2 cups rucola sla
  • 2 tenen knoflook (groot) 
  • 70ml olijf olie
  • Zout
  • Witte peper

Benodigdheden :

  • Ofyr/plancha/grill
  • Kernthermometer Thermapen
  • Keukenrol papier
  • Hakmolen/keukenmachine/vijzel
  • Kwast
  • Aluminiumfolie 

Bereidingswijze :

Stap 1: Splits de sukade en dep deze droog met wat keukenrol papier. Bestrooi rijkelijk met grof zout en laat dit rusten buiten de koelkast. 

Stap 2: Go Go Go, Fire Up The Q! Stook je BBQ op naar 200c.

Stap 3: Doe de basilicum, rucola, knoflook en olijfolie in je hakmolen en hak dit fijn. Voeg naar eigen smaak peper en zout toe. 

Stap 4: Leg de sukade op de grill. Deze zijde moet mooi krokant zijn (het zout help hierbij). Draai de steak zo nodig een kwartslag. Als deze naar je zin is draai je hem om en smeer je ‘de warme’ kant in met je groene marinade.

Stap 5: Gebruik je thermometer om je steak in de gaten te houden. Bij de kerntemperatuur van 52C graden mag je steak van de grill. Laat deze minimaal 10 min rusten in de aluminiumfolie.

Enjoy!

Wir benutzen Cookies nur für interne Zwecke um den Webshop zu verbessern. Ist das in Ordnung? Ja Nein Für weitere Informationen beachten Sie bitte unsere Datenschutzerklärung. »