Deutsch English Nederlands Versandkosten Niederlande, Belgien und Deutschland bis 25 Kilo: € 6,75 - Andere Länder, hier klicken!

Filthy burger

Remko Winkelaar - Restaurant T-Rex

Filthy burger

Signature Burger ‘World Food Championships 2017’ Orange Beach, Alabama

Winnaar Tony Stone BBQ Competitie 2017, SCA Burger

Voor 4 personen

  • 8 dik gesneden plakjes ontbijtspek
  • 1 grote vleestomaat, in plakken
  • 1 grote witte ui, in plakken
  • 4 briochebroodjes
  • 100 g kruidenboter, gesmolten
  • 1 tl groen sesamzaad
  • 1 tl Grate Goods All Purpose Rub (The Dutch BBQ Crew)
  • 25 ml Coca Cola
  • 6 el T-Rex BBQ Zalf
  • 500 g pulled pork
  • 4 Black Angus burgers van 125 g
  • 4 plakjes Old Amsterdam
  • 4 el. T-Rex Pieper Zalf
  • 4 mooie blaadjes Romaine sla
  • 4 el T-Rex Bzzzz Sauce
  • peper en zout

Nodig:

  • 2 skillets
  • hickory rookchips
  • kernthermometer

Bereid je barbecue voor om direct te garen en verhit tot een temperatuur van 250 °C.

Verwarm een skillet op het rooster en bak hierin de plakjes ontbijtspek krokant. Zet de skillet met het spek op een warme plek. Bestrooi de plakken tomaat en ui met peper en zout en gril ze aan beide kanten. Halveer de briochebroodjes, besmeer ze rondom met de kruidenboter en bestrooi de kapjes met het sesamzaad. Gril de broodjes op het snijvlak en leg ze apart. Meng de BBQ-rub, de Coca Cola en 2 eetlepels van de T-Rex BBQ Zalf door de pulled pork en verwarm deze in een skillet op het rooster.

Til het rooster op en strooi een handje hickory rookchips over de gloeiende houtskool. Leg het rooster terug en gril de Black Angus burgers 1,5 minuut. Keer de burgers, leg op iedere burger een pakje Old Amsterdam en gril ook deze kant ongeveer 1,5 minuut tot de burgers een kerntemperatuur hebben van 55 °C (medium-done).

Besmeer het snijvlak van de broodjes met de Pieper Zalf. Beleg de onderkant van de broodjes met een blaadje Romaine sla en leg hier de gegrilde ui, tomaat en de hamburger met kaas op. Leg op iedere burger twee plakjes gebakken spek. Schep er een eetlepel T-Rex Bzzzz Sauce op en verdeel de pulled pork erover. Schep hier tenslotte nog een eetlepel T-Rex BBQ Zalf op en dek af met het kapje van de broodjes. Steek een satéprikker of een mes in ieder broodje om je bouwwerk overeind te houden.

Pulled pork

1 procureur                            
4 el Grate Goods All Purpose Rub (The Dutch BBQ Crew)

Voor de bouillon:

  • 500 ml Coca Cola
  • 50 g Grate Goods All Brine Color (The Dutch BBQ Crew)
  • 2 kippenbouillonblokjes (Maggi)
  • 2 el NOSKOS The Jerk

Nodig:

  • injector
  • cherry rookchips

Breng voor de bouillon 500 ml water met de Coca Cola, de Grate Goods All Brine Color, de kippenbouillonblokjes en NOSKOS The Jerk aan de kook en laat afkoelen.

Snijd eventuele harde stukken vet van de procureur. Leg de procureur in een bak. Zuig de afgekoelde bouillon op met de injector en injecteer de procureur om de centimeter. Vul de injector steeds opnieuw door de bouillon op te zuigen en niet aan de bovenkant te vullen, hiermee voorkom je dat je injector verstopt kan raken. Schenk de resterende bouillon in de bak, dek deze af en zet een nacht in de koelkast.

Spoel de volgende dag de procureur af en dep het vlees droog. Bestrooi met de Grate Goods All Purpose Rub en druk deze een beetje aan.

Stook je barbecue op tot een temperatuur van 107 °C. Strooi flink wat cherry rookchips op de houtskool, richt je barbecue in voor indirecte bereiding en leg de procureur op je rooster. Sluit de barbecue, breng opnieuw naar een temperatuur van 107 °C en laat de procureur garen tot deze een kerntemperatuur van 68 °C heeft bereikt.

Haal de procureur uit de barbecue en verpak deze in aluminiumfolie. Leg terug en laat doorgaren tot een kerntemperatuur van 88 °C. Het totale garingsproces kan wel tot 15 uur duren.

Haal de procureur uit de barbecue, wikkel in de folie in een schone handdoek en laat het vlees 2 uur op een warme plek rusten. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld ook een grote koelbox gebruiken.

Pak de procureur uit en pull het vlees.

 

 

Wir benutzen Cookies nur für interne Zwecke um den Webshop zu verbessern. Ist das in Ordnung? Ja Nein Für weitere Informationen beachten Sie bitte unsere Datenschutzerklärung. »