Deutsch English Nederlands Versandkosten Niederlande, Belgien und Deutschland bis 25 Kilo: € 6,75 - Andere Länder, hier klicken!

Crispy Porkbelly

LetzQ Crispy Porkbelly

Benodigdheden voor 4 personen

  • 1KG buikspek
  • 1 Eetlepel Letzq Chicken rub
  • 1 Eetlepel Letzq Beef Rub
  • 1 Eetlepel Letzq Pork Rub
  • Appelsap
  • Whisky
  • Braadslede/ aluminium bak
  • BBQ365 Cherry Blocks

Stap 1: Snijd het vet van buikspek in met een scherp mes, zorg dat je niet ete diep het vlees komt: maak dus ongeveer snede’s van een goede halve centimeter diep. Herhaal dit om de circa 1cm, zodat er een mooi patroon in het vlees onstaat

Stap 2: Dep het stuk vlees goed droog, en mix de Letzq Rubs en smeer het vlees aan beide kanten in.

Stap 3: Laat de rub voor minimaal 12 uur intrekken.

Stap 4: Go,Go,Go Fire up the Q! Maak je BBQ klaar voor indirecte garing op 140c, en voeg 2 blokken cherry blocks toe

Stap 5: Doe wat appelsap en whisky (verhouding 3 tegen 1) in een braadslede bij het buikspek, ongeveer ½ centimeter hoog. Zet het vervolgens 3 uur in de BBQ. Check af en toe of er genoeg vocht in de braadslede zit, zo niet vul het dan bij.

Stap 6: Na drie uur zet je de BBQ op 200c en laat het vet 15-20 minuten krokant worden. Is het nog niet mooi goudbruin? Laat het dan nog wat langer staan. Haal het vervolgens uit de BBQ en laat het minimaal een kwartier rusten.

Stap 7: Snijd het spek in mooie dunne plakjes.

ENJOY!

Wir benutzen Cookies nur für interne Zwecke um den Webshop zu verbessern. Ist das in Ordnung? Ja Nein Für weitere Informationen beachten Sie bitte unsere Datenschutzerklärung. »