Nieuw in ons assortiment

worst in rookkast.jpg

Worst maken aan de keuken tafel… Kant en Klare Worst Paketten!

Klik hier...!
Nieuw in ons assortiment

worst in rookkast.jpg

De grootste keuze en de goedkoopste reliëf Vacuümzakken / Rollen van de Benelux!

Klik hier...!
Antieke handmolen?

antiekehandmolen.jpg

Nieuwe messen en platen voor uw ANTIEKE HANDMOLEN? Wij hebben ze!

Klik hier...!

 

''

 

''

 

''

 

''

 

'' 

 

'' 

 

''
 BBQGuru_Banner_July_2013.jpg

''

logomartijn.PNG

''Kokkerellen op vlammen

Echte mannen kunnen koken. Aldus Panorama-verslaggever Peter van de Kraats. En de beste chef-koks ter wereld zijn mannen. Dus Kraats kookt. Of gaat uit eten bij zo'n man.

Lees hier het volledige artikel


 
 

'' '' ''

Playboy mei 2015 - Klik op de afbeelding voor een vergroting -


''BBQ-VLEES VOOR MANNEN!

Echte mannen kunnen koken. Aldus Panoramaverslaggever Peter van de Kraats. En de beste chef-koks ter wereld zijn mannen. Dus Kraats kookt. Of gaat uit eten bij zo’n man.

Lees hier het hele artikel 
''Wie wordt de beste barbecuer?

Je hebt barbecuen en je hebt wedstrijdbarbecuen. Natuurlijk overgewaaid uit de VS. Vlees dat uren op een barbecue gegaard moet worden. Waar teams van echte mannen de hele nacht over doen. Een wedstrijd die gepaard gaat met bier en stoere verhalen. Daar wil Panorama aan meedoen! 

Lees hier het hele artikel 

''

Vuurplaats op pootjes

Bron Noord Hollands dagblad

Klik hier voor een vergroting van de afbeelding''

Worstje van eigen deeg

Lange tijd was het voer voor armelui, maar hij is helemaal terug: de worst. En dat hoeft dan niet per se een fabrieksworst te zijn: je kunt 'm ook heel goed zelf maken. Wij maken de 'EditieNL worst'.

Klik hier voor de aflevering uit RTL Editie NL

''
Artikel uit: 
Fire en Food editie April 2013

Klik hier voor een vergroting van de afbeelding

''
Homemade Pate

Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Koud Roken

Rooksmaak is lang niet altijd van echte rook afkomstig, veel fabrieks-rookworsten bijvoorbeeld krijgen het aroma er gewoon opgespoten. ‘Echt’roken kan koud of warm. Zo wordt paling warm gerookt, zalm koud. Het verschil is duidelijk: het visvlees van de gerookte paling is gaar, terwijl gerookte zalm een rauwe textuur heeft. Om koud te kunnen roken, zodat alleen de rook en niet de daarbij geproduceerde warmte voor de garing zorgt, heb je doorgaans een omvangrijk apparaat nodig waarin de rook van... Lees verder...

Bron: http://www.nrc.nl/koken/2012/08/25/video-koud-roken/

Of je worst lust...
''Nederland is een land waar jaarlijks aardig wat worsten op de barbecue belanden. Los van het feit de bereiding hiervan op de juiste manier gaat , gaan we ons nu letterlijk en figuurlijk verdiepen in de worst. Wat is nu een echt lekkere worst? Hoe maak je deze op ambachtelijke wijze en welke materialen heb je hiervoor nodig? Om op deze vragen antwoord te krijgen gaat FIRE&FOOD met Martijn Schimmel van Vuur en Rook aan de slag.
Lees verder... 

''
Algemeen-Dagblad.jpg
Het Algemeen Dagblad over Vuur en Rook (16/06/2012)


Cupcakes voor vader

Vader mag dan de zoveelste multifunctionele boormachine op zijn verlanglijstje hebben staan, je maakt hem veel blijer met een vleesmolen met vultuit. Kan hij lekker(e) worsten draaien.

Worst is hard bezig zijn rechtmatige plaats in de harten van culinair Nederland te heroveren. Want worst zoals worst bedoeld is, is een prachtig product. Vlees, zout, kruiden, specerijen en eventueel broodkruim, c’est tout. Pure worsten winnen terrein in de supermarkt en bij de slager. Ze vinden ook hun weg naar de restaurants. In het onlangs geopende Worst Wijncafé aan de Barentszstraat 171 in Amsterdam spelen exquise worsten en andere fijne vleeswaren zelfs de hoofdrol. Geaccompagneerd door mooie wijnen. Maar de worstrevolutie voltrekt zich vooral in de gewone keuken. In het hele land worden achter aanrechten bergen worst gedraaid. 

“Toen wij zo’n 3 jaar geleden begonnen, stond worst maken als hobby nog in de kinderschoenen,” vertelt Martijn Schimmel van Vuur en Rook, een webwinkel gespecialiseerd in attributen voor de worstmaker. Hij en zijn vrouw en compagnon Patricia zijn zelf al jaren fervente thuisworsters. Vuur en Rook werd dan ook uit pure passie geboren. “Al vrij rap kwam het zelfworsten in een stroomversnelling. Dit voorjaar merkten we voor het eerst dat de verkoop omhoog schoot zodra de BBQ uit het vet gehaald werd.” Er kan geen misverstand over bestaan, worst maken is vooral een mannending. Bij Vuur en Rook zien ze dit aan de klantgegevens, maar vooral ook aan de populaire workshops worst maken. “Voor de grap noemen we onze cursussen vaak cupcakes maken voor mannen,” lacht Schimmel, die van huis uit chefslager is en bovendien de leermeester slagers vak opleiding in zijn bagage heeft. “De workshops zijn altijd even leuk. Ik geniet er telkens weer van om de deelnemers de kunst van het worstdraaien bij te brengen en ze te laten zien hoe kinderlijk eenvoudig het eigenlijk is.” 

Verse worsten zijn verreweg het makkelijkst. Instapworst, zou je kunnen zeggen. Maar volgens Schimmels willen de meeste zelfworsters uiteindelijk alles proberen. “Van bloed- en leverworst tot gerookte en gedroogde worst. Om te roken moet je wel in bezit zijn van een rookoven of –kast, maar voor het drogen is niet meer nodig dan een kelder, zolder, garage of schuur. Worst draaien vergt ook geen diepte-investering. Op veel zolders slingeren nog ouderwetse gehakthandmolens rond. Kijk ook op rommelmarkten. Daar kun je, mocht dat nodig zijn, meestal een nieuw setje scherpe messen in zetten. Verder moet je platen met gaten van verschillende grootte hebben, zodat je fijner of juist grover kunt malen. En dan een setje vulpijpen, voor dikkere en dunnere worst. That’s it.” Natuurlijk kun je ook een startpakket met nieuwe hardware samenstellen. Voor een handmolen – Schimmel raadt die van het merk Porkert aan – en accessoires ben je tussen de 50 en 70 euro kwijt. Heb je al een keukenmachine? Sommige modellen zijn te completeren met voor worst maken geschikte opzetstukken. “Als je wat gevorderd raakt en meer kilo’s gaat draaien omdat familie en vrienden lucht van je worst krijgen, zou ik een stopbus adviseren,” aldus de slager. “Zeker als je gedroogde varianten gaat maken, want zo’n ding stopt de worst vrijwel zonder dat er lucht mee komt. Dit is heel belangrijk, omdat luchtbellen de groei van aerobe bacteriën, dat wil zeggen bacteriën die zuurstof nodig hebben, mogelijk maken. Nu we het er toch over hebben: ga altijd hygiënisch te werk en wees extra schoon als je droge wordt maakt. Gebruik ook altijd vers vlees.”

Wie het eerst eens wil proberen, kan ook zonder speciale spullen aan de slag. Bijvoorbeeld met een spuitzak voorzien van een gladde spuitmond en gehakt van de slager of supermarkt. “Houd er wel rekening mee dat die voor een perfect resultaat vaak te mager en te fijn gemalen is,” aldus Schimmel. “Zelf vind ik dat worst best een beetje grove structuur mag hebben voor de lekkere bite en zeker ook een beetje vet. Want vet zorgt voor de juiste smaak.” Het optimale vetgehalte van het vleesmengsel is niet alleen afhankelijk van de persoonlijke voorkeur, maar ook van het soort worst. “Een goede richtlijn is om 65 à 75% mager vlees en 35 à 25% vet vlees te verwerken,” doceert Schimmel. Welke vleesdelen genieten de voorkeur in de worstkeuken? “Van lam en varken zijn dat de procereur, de hals dus, buik en schouder,” aldus de worstprof. “En van rund schoudervlees, borst en vang. Maar vergeet niet dat je ook worst van vis kunt maken. Witvis en zalm zijn uitermate geschikt. Heerlijk met verse kruiden erdoorheen gemengd.”

Worst maken is niet moeilijk, maar er kunnen natuurlijk wel dingen mis gaan. Om ons voor teleurstellingen te behoeden, geeft Schimmel enkele cruciale basistips. “Gebruik om te beginnen gekoeld vlees van circa 3 graden,” adviseert hij. “Het is belangrijk dat het vlees tijdens het malen en verwerken niet te warm wordt, in verband met bacteriegroei. Als extra voorzorgsmaatregel kun je het vlees opvangen in een bak die in ijs staat en de vleesmolen voor gebruik in de koelkast laten liggen. En om te voorkomen dat de worst later bij het bakken uit elkaar valt, moet je het worstdeeg goed mengen, zeg maar gerust kneden.” Door het vlees te kneuzen in een licht zoute omgeving komt een stofje vrij dat het geheel - dus eiwit, vet en water - bindt. Schimmel: “Sommige worstmakers gebruiken broodkruim voor de binding, maar dat is niet noodzakelijk als je goed mengt. Mijn voorkeur gaat uit naar een worst van puur vlees. En wij zijn gek van mooi, eerlijk en goed vlees. Zelf draaien is dan ideaal, want je weet altijd wat erin in zit.” Schimmel voegt wel water toe en soms wijn of sterke drank. “Met tot zo’n 10% extra vloeistof krijg je de lekkerste, sappigste worsten,” weet hij. “Behalve als ik gedroogde worsten maak, want die moeten, eh... droog worden.” Tenslotte adviseert hij om een beetje van het gemengde worstdeeg te bakken om te proeven of er meer zout of kruiden toegevoegd moeten worden. Is de smaak naar wens, dan kan worden overgegaan tot het stoppen van de worst. “Laat voor een optimale smaakverdeling de net gedraaide worsten altijd 24 uur in de koelkast rusten.”

Aangestoken? Begin dan met een van Martijn Schimmels favoriete zomerworsten. Schimmel: “Wees vooral creatief. De basistips zijn belangrijk, maar verder kun je je uitleven door te experimenteren met verschillende soorten vlees en met kruiden en specerijen.”

Zomerse knoflook-venkel worstjes

Ingrediënten:
ca 1 kilo worst (voor +/- 10 worstjes)
ca 1 meter varkensdarm
750 gr ham- of varkenslappen 
250 gr speklappen 
16 gram zout
4 gr gedroogde knoflook
4 gr gedroogde, gesnipperde Spaanse peper
6 gr venkelzaadjes
100 ml koud water

Ontzout de varkensdarm door een uiteinde om de waterkraan te schuiven en er koud water doorheen te laten lopen. Snijd het vlees in vierkantjes van circa 3 cm. Draai door de gehaktmolen, gebruik een plaat met gaatjes van bijvoorbeeld 6 mm. Meng de rest van de ingrediënten door het gemalen vlees. Bewerk het worstdeeg met je handen zodat er binding ontstaat. Bevestig de vulpijp op de vleesmolen. Schuif de varkensdarm over de vulpijp. Draai het vleesmengsel door de molen en vul zo de darmen op met zo min mogelijk luchtblaasjes. Knoop of draai worsten van dezelfde lengte. Laat een etmaal rusten in de koelkast. Knip de worstjes los. Steek de BBQ aan en laat de zomer maar komen!

Tekst: Gunilla Konow 

FF33.PNG

Artikel uit: 
Fire en Food editie april 2012-03- 19

Klik hier voor een vergroting van de afbeelding


''Door meneer Wateetons, schrijver van het boek OVERWORST:
U moet vandaag de dag wel heel goed je best doen om nog geld te betalen voor een exemplaar van ‘Over Worst’.
Klik hier voor het artikel
Knipsel_Waidmannsheil.JPG

Artikel uit: WAIDMANSHEIL

Terug komend artikel in het Jagers magazine WAIDMANSHEIL

Klik hier voor een vergroting van de afbeelding
Axtschlag BBQ Wood: gemaakt met liefde
De producten van Axtschlag zijn ontstaan door de passie voor het werken met hout en het roken van producten. Zo is er een exclusieve lijn gemaakt van rookplanken, grillhout en rookmot in meer dan 20 diverse varianten en houtsoorten. In het assortiment vind je alleen maar de beste en unieke houtsoorten zoals: walnotenhout, kersenhout, appelhout, pruimenhout, beuken, Western Red Cedar, Hickory en Robinia. Al het hout is 100% ras, zonder schors en enige andere toevoegingen. De bomen zijn dus niet behandeld met pesticiden. Veel van het productieproces bestaat nog uit handwerk om zo de allerhoogste kwaliteit te leveren. Het motto van het bedrijf is ook: iedereen kan roken, zelfs op een open barbecue.www.vuurenrook.nl

axtschlag_Web.jpg

 

Some like it hot
Nieuw in Nederland de sauzen van Hot Mamas. In het assortiment zijn er licht pittige BBQ sauzen tot extreem hete chilisauzen verkrijgbaar. De producten worden vervaardigd met alleen de allerbeste grondstoffen, puur natuur en uiteraard zonder conserveringmiddelen, smaakversterkers, dierlijke stoffen (wel honing), kunstmatige zoetstoffen en andere gemanipuleerde stoffen. Van de productnamen krijg je alleen al trek. Exotische smaken zoals Habanero & Mango, Chili & Coco’s flakes, Chili & Garlic maar ook  volle BBQ sauzen; BBQ & Curry, BBQ & Beer en BBQ & Chili. Maar wees gewaarschuwd: If it ain’t hot… Mama didn’t cook it. www.vuurenrook.nl

hotmama.jpg

 

Bron: Fire & Food editie 2,  2011

fireandfood.png


 

winkelwagen

winkelwagen is leeg

bekijk winkelwagen

Wij bezorgen in: 

Verzendkosten tot 30KG.

'' Nederland
(verzendkosten €6,75)

 '' Belgie
(verzendkosten €6,75)
 

Click here for a 'How to order from another country'

 '' Duitsland
(verzendkosten €6,75)
 

'' Denemarken
(verzendkosten €11,25)

'' Frankrijk
(verzendkosten €13,75)

'' Groot Brittannië
(verzendkosten €13,75)

'' Luxemburg
(verzendkosten €8,75)

'' Oostenrijk
(verzendkosten €14,50)

'' Zweden
(verzendkosten €15,75)

'' Zwitserland
(verzendkosten €45,50)

shipworldwide.jpg''

Onze 3 garanties:

  1. 1.
    Geleverd waar en waarneer u het wilt.
  2. 2.
    Betaal simpel met IDEAL, Rembours of Klarna
  3. 3.
    Binnen 36 uur bij u thuis bezorgd


''

@vuurenrook:

Volg ons en blijf op de hoogte van mooie recepten en kortings codes
friedr_dick_logo.gif

Wild Vleesch <BR /><BR /><BR />
Wild Vleesch


BBQ genootschap <BR /><BR /><BR />
BBQ genootschap


Tony Stone<BR /><BR /><BR />
Tony Stone


Stokes BBQ<BR /><BR /><BR />
Stokes BBQ


Pure BBQ<BR /><BR /><BR />
Pure BBQ


NK BBQ<BR /><BR /><BR />
NK BBQ


BBQ forum<BR /><BR /><BR />
BBQ forum


Grillsportverein<BR /><BR /><BR />
Grillsportverein


KCBS<BR /><BR /><BR />
KCBS


Big Bob Gibson BarBQ<BR /><BR /><BR />
Big Bob Gibson BarBQ


The Smoke Ring<BR /><BR /><BR />
The Smoke Ring


The BBQ Guru<BR /><BR /><BR />
The BBQ Guru


LetzQ BBQTEAM<BR /><BR /><BR />
LetzQ BBQTEAM


Dinosaur Bar-B-Que<BR /><BR /><BR />
Dinosaur Bar-B-Que


Sea Side Smokers<BR /><BR /><BR />
Sea Side Smokers


Lowland Smokers<BR /><BR /><BR />
Lowland Smokers


Easterwoodbbq<BR /><BR /><BR />
Easterwoodbbq


South West BBQ Dreams<BR /><BR /><BR />
South West BBQ Dreams


Rokende Regahs<BR /><BR /><BR />
Rokende Regahs


All Seasoned BBQ Team <BR /><BR /><BR />
All Seasoned BBQ Team